Ελληνική Λογοτεχνία, Romance

Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια – Μαίρη Ελευθεριάδου

Υπόθεση (από το οπισθόφυλλο)

«Υπάρχουν και οι ξαφνικές μπόρες».
«Μα οι μπόρες της καρδιάς είναι χειρότερες».

Η Αμαλία με τον Λουκά γνωρίζονται ένα πρωινό στη Φιλοσοφική. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία, ώσπου διαπιστώνουν ότι διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Ένα τηλεσκόπιο και ένας χορός κάτω από τ’ αστέρια μπορούν να τα αλλάξουν όλα; Μια ιστορία για δυο αντίθετους (ή μήπως ίδιους;) χαρακτήρες που παλεύουν με τα δυνατά τους συναισθήματα, ενώ η μουσική κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους.

Παρουσίαση & Κριτική

Η Αμαλία με τον Λουκά γνωρίζονται στο πανεπιστήμιο. Από την πρώτη στιγμή, και οι δύο αρχίζουν να νιώθουν μια ανεξήγητη έλξη και θα έρθουν αρκετά κοντά. Κανένας από τους δύο δεν το έχει ξανά νιώσει αυτό και η Αμαλία θα τον βοηθήσει πολύ σε κάποια προσωπικά ζητήματα. Όμως έχουν αρκετές διαφορές στα θέλω τους σε μια σχέση, η Αμαλία θέλει κάτι σταθερό ενώ ο Λουκάς, λόγω των περιστασιακών σχέσεων, χωρίς δεσμεύσεις, που έκανε μέχρι τώρα, ξέρει ότι δεν μπορεί να της προσφέρει αυτό που εκείνη θέλει και φοβάται να προσπαθήσει.

Έτσι αφήνουν και οι δύο αυτό που νιώθουν στην άκρη και ζουν τις ζωές τους χώρια γνωρίζοντας και άλλους ανθρώπους. Όμως τις σκέψεις και τα συναισθήματα, δεν μπορείς να τα ελέγξεις και όσο ο καιρός περνάει τόσο οι σκέψεις γυρνάνε στο ένα και μοναδικό άτομο που άφησαν πίσω. Μετά από λίγα χρόνια θα συναντηθούν για τον γάμο των καλύτερων τους φίλων και το πάθος τους θα ξαναφουντώσει. Τα συναισθήματα τους δεν έφυγαν ποτέ, πιο ώριμοι πλέον ίσως δουν αλλιώς κάποια πράγματα, όμως είναι έτοιμοι να δώσουν μια ευκαιρία σε αυτή τη σχέση;

Μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης που βλέπουμε από την αρχή την εξέλιξη και την πορεία της. Εμένα με άγγιξε και με συγκίνησε πολύ. Δύο τόσο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα τόσο ίδιοι χαρακτήρες, που συναντιούνται και ερωτεύονται. Χάνουν την ευκαιρία τους τη πρώτη φορά, ίσως λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και του φόβου της δέσμευσης (περισσότερο ο Λουκάς βασικά), όμως όταν θα ξανά συναντηθούν και θα είναι και οι δύο πιο ώριμοι, θα είναι σίγουροι για αυτό που θέλουν. Η αγάπη τους δεν έσβησε ποτέ!

Μου άρεσε πολύ η γραφή, αγάπησα όλους τους χαρακτήρες και η συγγραφέας με ταξίδεψε με τις υπέροχες περιγραφές της σε Αθήνα και Βόλο – Πήλιο (που είναι και τα μέρη μου). Είναι ένα πολύ όμορφο και γλυκό βιβλίο, γιατί εκτός από το ρομαντικό και ερωτικό στοιχείο, βλέπουμε και τη δύναμη της φιλίας και της οικογένειας. Πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι δεσμοί που μας συντροφεύουν σε ολόκληρη τη ζωή μας. Επίσης, σε κάθε κεφάλαιο μας ταξιδεύει με τους στίχους του και από ένα διαφορετικό τραγούδι, που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό αυτό το βιβλίο. (στο YouTube υπάρχει και η playlist με τα τραγούδια)

Είναι σχετικά μικρό (200 σελ) όμως είναι γεμάτο με έρωτες, αγάπη, φιλία και μουσική. Διαβάζεται γρήγορα, εύκολα και αρκετά ευχάριστα, εγώ το διάβασα μέσα σε λίγες ώρες και με άφησε με πολύ ωραία συναισθήματα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4.5 out of 5.

Εκδόσεις Οσελότος ekdoseis.ocelotos

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

.

Σχολιάστε