Posts

Romance

Άγγιξε τη φωτιά {Maple Hills 2} – Hannah Grace

Από τη συγγραφέα του µπεστ σέλερ Σπάσε τον πάγο έρχεται μια ακόμα καυτή ρομαντική ιστορία!

Ο Ρας Κάλαχαν και η Ορόρα Ρόµπερτς συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα φοιτητικό πάρτι. Μετά από ένα παιχνίδι µε µπόλικο αλκοόλ, περνούν µια παθιασµένη νύχτα µαζί. Η Ορόρα, που δεν θέλει να καταχραστεί τη φιλοξενία του (και ούτε περιµένει πολλά απ’ τους άντρες), φεύγει προτού ο Ρας µάθει ολόκληρο το όνοµά της.

Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν στις καλοκαιρινές διακοπές πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο ως οµαδάρχες σε µια κατασκήνωση, όπου ελπίζουν να ξεφύγουν απ’ τις περίπλοκες ζωές τους.

Καθώς το καλοκαίρι προχωράει, η ένταση µεταξύ τους κορυφώνεται. Ο Ρας δεν ρισκάρει να παραβιάσει τον αυστηρό κανόνα της κατασκήνωσης που απαγορεύει τις συναναστροφές µεταξύ των οµαδαρχών. Δυστυχώς για εκείνον, η Ορόρα ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα τυπική µε τους κανόνες. Θα µάθουν οι δυο τους να συνυπάρχουν αρµονικά;

Ή µήπως η µία εκείνη νύχτα που πέρασαν µαζί άναψε µια φωτιά που κανείς τους δεν µπορεί να σβήσει;

Το Άγγιξε τη φωτιά, είναι ένα υπέροχο ρομαντικό βιβλίο, ότι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι το δεύτερο βιβλίο της σειράς Maple Hills, και είναι αρκετά διαφορετικό από το πρώτο βιβλίο, Σπάσε τον πάγο, κάτι που μου άρεσε πολύ γιατί αλλάζουμε τελείως περιβάλλον, είμαστε έξω από τον χώρο του πανεπιστημίου, σε μια κατασκήνωση όπου οι πρωταγωνιστές μας είναι ομαδάρχες.

Φυσικά δεν λείπουν και οι γνώριμοι χαρακτήρες της παρέας που αν και οι σκηνές τους ήταν λιγότερες, όποτε έκαναν την εμφάνιση τους, η συνύπαρξη τους, η σχέση τους και όλο το φιλικό κλίμα που έχουν δημιουργήσει, μου έφερνε κάθε φορά ένα χαμόγελο στα χείλη και απολάμβανα τις σκηνές τους.

Πολύ ωραία γραφή με όμορφες περιγραφές που με ταξίδεψαν και μένα στα τοπία που πλαισίωναν την κατασκήνωση και ένιωθα σαν τα βλέπω μπροστά μου. Έχουμε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, από δύο οπτικές που εναλλάσσονται (κάτι που λατρεύω στα ρομαντικά βιβλία), του Ρας και της Ορόρα, .

Εκρηκτικό ζευγάρι με τρομερή χημεία, ταίριαξαν τέλεια!! Μου άρεσε η σχέση που δημιούργησαν γιατί μαζί επούλωναν τις πληγές τους και ωρίμαζαν. Έχοντας και οι δύο προβλήματα με τις οικογένειες τους, κατάφεραν να ανοιχτούν και να μοιραστούν αυτά που τους βασανίζουν χρόνια, κάνοντας την σχέση τους ακόμα πιο δυνατή και ειλικρινής. Τους λάτρεψα και σαν ζευγάρι αλλά και ξεχωριστά, ήταν υπέροχοι. Αγάπησα τις σκηνές τους και τους διαλόγους τους!

Η συγγραφέας και σε αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις, ερωτικές και τις φιλικές, αλλά εδώ ίσως ακόμα περισσότερο στις οικογενειακές, δείχνοντας με ρεαλιστικό τρόπο προβλήματα και κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και πως αυτά έχουν αντίκτυπο στα παιδιά και στις δικές τους σχέσεις.

Με λίγα λόγια το λάτρεψα και ανυπομονώ για το επόμενο όπου πρωταγωνιστεί ο Χένρι!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4 out of 5.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος ekdoseisklidarithmos

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Fantasy, Historical Fiction, Romance

Αντίπαλο δέος {Letters of Enchantment 1} – Rebecca Ross

ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. ΔΥΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΔΥΟ ΚΑΡΔΙΕΣ. ΜΙΑ ΜΟΙΡΑ.

Όταν δύο ανταγωνιστές δημοσιογράφοι βρίσκουν τον έρωτα μέσα από μια μαγική σύνδεση, η μοίρα τους εξαρτάται από το πώς θα αντιμετωπίσουν την κόλαση… μαζί.

Για αιώνες οι θεοί κοιμούνταν. Μα τώρα βρίσκονται ξανά σε πόλεμο. Το μόνο που θέλει η δεκαοχτάχρονη Άιρις Γουίνοου είναι να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη. Με τον αδερφό της που αγωνίζεται στον πόλεμο των θεών να αγνοείται στο μέτωπο και τη μητέρα της να πνίγει τη στενοχώρια της στο ποτό, το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Άιρις είναι να πάρει δική της στήλη στην Όουθ Γκαζέτ. Όταν όμως τα γράμματα που στέλνει στον αδερφό της πέφτουν σε λάθος χέρια −τα χέρια του γοητευτικού αλλά ψυχρού Ρόμαν Κιτ, ανταγωνιστή της στην εφημερίδα−, μια απίθανη μαγική σύνδεση δημιουργείται.

Με τους δυο τους στο κέντρο ενός μυθικού πολέμου και τις γραφομηχανές τους στις αποσκευές τους, θα μπορέσει ο δεσμός τους να αντέξει τον πόλεμο για τη μοίρα της ανθρωπότητας και, κυρίως, την αγάπη;

Ένα επικό μυθιστόρημα, γεμάτο ελπίδα, πόνο και την ασυναγώνιστη δύναμη της αγάπης.

Πόσο υπέροχο βιβλίο ήταν αυτό!; Το λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είναι το πρώτο μέρος μιας διλογίας και είναι κατά κύριο λόγο ένα αισθηματικό/ιστορικό μυθιστόρημα με δόσεις μαγικού ρεαλισμού. Το φανταστικό στοιχείο το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και γενικά όλη η κοσμοπλασία με κέντρισε από την αρχή.

Αρχαίοι θεοί που ήταν ηττημένοι, ξύπνησαν και επέστρεψαν στον θνητό κόσμο για να πολεμήσουν μεταξύ τους, αναγκάζοντας και τους ανθρώπους να συμμετέχουν προς όφελος τους. Τους συνδέουν διάφοροι μύθοι. Κάποιους από αυτούς τους μαθαίνουμε. Θα ήθελα βέβαια περισσότερες πληροφορίες πάνω σε αυτό το κομμάτι αλλά νομίζω στο επόμενο θα μάθουμε περισσότερα.

Οι πρωταγωνιστές πόσο υπέροχοι!!! Τους λάτρεψα και ξεχωριστά αλλά και σαν ζευγάρι. Έχει ένα από τα αγαπημένα μου tropes: enemies to lovers, και αγάπησα όλες τις σκηνές τους. Μου άρεσε η σχέση τους και πως εξελίχθηκε. Τα γράμματα τους μου μετέφεραν κάθε βαθύ συναίσθημα και με συγκίνησαν πολλές φορές. Γενικά με συγκίνησε ο δεσμός τους και τα γράμματα τους ήταν το αγαπημένο μου κομμάτι γιατί και οι δύο άνοιγαν την καρδιά τους και ήταν ο εαυτός τους. Ήταν μια μαγική σύνδεση που αγάπησα!

Υπέροχη γραφή που με ταξίδεψε και μου μετέφερε κάθε συναίσθημα. Οι σκηνές πολέμου ήταν δυνατές και σφίχτηκε η καρδιά μου πολλές φορές, όμως δεν ήταν βαρύ βιβλίο στο σύνολο του γιατί η συγγραφέας ήθελε να επικεντρωθεί στην ελπίδα και την δύναμη της αγάπης. Τελειώνει με δυνατό cliffhanger και ανυπομονώ για το επόμενο, που ευτυχώς δεν αργεί.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 5 out of 5.

Εκδόσεις Ψυχογιός @psichogiosbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Historical Romance

Βασίλισσα Σάρλοτ – Julia Quinn & Shonda Rhimes

Είμαστε ένα Στέμμα. Το δικό του βάρος είναι και δικό μου.

Μια ηλιόλουστη μέρα του 1761, ένας Βασιλιάς και μια Βασίλισσα συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Παντρεύτηκαν μέσα στις επόμενες ώρες. Η Σάρλοτ του Μέκλενμπουργκ-Στρέλιτς, γεννημένη ως Γερμανίδα πριγκίπισσα, είναι όμορφη, ισχυρογνώμων και πολύ ευφυής. Κάποιος θα έλεγε ότι δεν είναι ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά που έψαχνε η Βρετανική Αυλή για τη γυναίκα του νεαρού Βασιλιά Τζορτζ του Γ’.

Αλλά η φλόγα και η ανεξαρτησία της είναι αυτά ακριβώς που χρειάζονται, καθώς ο Τζορτζ έχει μυστικά… Μυστικά που δυνητικά θα κλονίσουν τα θεμέλια του ίδιου του Στέμματος.

Καθώς η Σάρλοτ μπαίνει στον νέο της ρόλο, πρέπει να προχωρήσει μέσα σε έναν λαβύρινθο δολοπλοκιών της Αυλής, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται να προφυλάξει την καρδιά της: Γιατί ενώ ο Βασιλιάς τη διώχνει μακριά του, εκείνη μέρα με τη μέρα τον ερωτεύεται;

Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να μάθει να διοικεί, και να συνειδητοποιήσει ότι της δόθηκε η εξουσία να αναδιαμορφώσει την κοινωνία. Είναι χρέος της να παλέψει για όλες και όλους εκείνους που περιμένουν πολλά από αυτή. Γιατί δεν θα είναι ποτέ ξανά απλώς η Σάρλοτ. Ήρθε η ώρα να εκπληρώσει το πεπρωμένο της: Είναι η Βασίλισσα.

Πρόκειται για μια ιστορία της Quinn από τον κόσμο των Bridgerton, που διαφέρει όμως αρκετά από τις προηγούμενες της. Έχοντας δει τη σειρά του Netflix γνώριζα τι θα διαβάσω αλλά αυτό δεν εμπόδισε από το να την απολαύσω και να με συνεπάρει. Το λάτρεψα, όπως και τη σειρά, αν και λίγο περισσότερο.

Είναι η ιστορία της βασίλισσας Σάρλοτ και του βασιλιά Τζόρτζ αλλά η συγγραφέας δεν επικεντρώνεται μόνο σε μια ιστορία αγάπης. Καταπιάνεται και με κοινωνικά θέματα και το κάνει αρκετά καλά.

Πολύ ωραία γραφή και ενδιαφέρουσα πλοκή. Με κράτησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Έχουμε τριτοπρόσωπη αφήγηση που επικεντρώνεται σε τέσσερις χαρακτήρες, Σάρλοτ, Τζορτζ, Μπρίμσλι και λαίδη Ντάνμπερι (ναι ναι η γνωστή!!). Μου άρεσε που εκτός από το ζευγάρι παρακολουθούμε και τους άλλους δύο χαρακτήρες γιατί είναι και αυτοί σημαντικοί στην εξέλιξη της πλοκής και έχουν και οι δύο κάτι να πουν με τις ιστορίες τους. Τους συμπάθησα πολύ!!

Το ζευγάρι το λάτρεψα, και σαν ζευγάρι και ξεχωριστά. Τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους αλλά πόσο καλά ταίριαξαν και συμπλήρωσαν ο ένας τον άλλον;! Από την πρώτη τους σκηνή ένιωσα την χημεία τους και στη συνέχεια οι περισσότερες σκηνές τους ξεχείλιζαν συναίσθημα και αγάπη. Μια αγνή και δυνατή αγάπη!

Υπέροχο και συγκινητικό! Μια ιστορία που θα αγγίξει κάθε αναγνώστη, ειδικά τους λάτρεις του historical romance και των Μπρίτζερτον! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4.5 out of 5.

Εκδόσεις Elxis elxisbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Romance

Σπάσε τον πάγο {Maple Hills 1} – Hannah Grace

Υπόθεση (από το οπισθόφυλλο)

Όταν μια αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ και ο αρχηγός μιας ομάδας χόκεϊ αναγκάζονται να μοιραστούν ένα παγοδρόμιο, η ατμόσφαιρα… ηλεκτρίζεται.

Η Αναστάζια Άλεν δούλεψε όλη της τη ζωή για να µπει στην εθνική οµάδα πατινάζ των ΗΠΑ. Φαίνεται ότι όλα πάνε όπως τα έχει σχεδιάσει, όταν κερδίζει πλήρη υποτροφία για το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας και αποκτά µια θέση στη διαγωνιστική οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ.
Τίποτα δεν θα σταθεί εµπόδιο στον δρόµο της, ούτε καν ο αρχηγός της οµάδας χόκεϊ, Νέιτ Χόκινς.

Ο Νέιτ, ως αρχηγός, επικεντρώνεται στο να κρατήσει την οµάδα του ετοιµοπόλεµη. Κάτι που αποδεικνύεται δύσκολο, όταν ένα µπέρδεµα αναγκάζει την οµάδα χόκεϊ να µοιραστεί την πίστα µε την οµάδα καλλιτεχνικού πατινάζ – συµπεριλαµβανοµένης της Αναστάζια, που ξεκάθαρα δεν τον συµπαθεί. Όµως όταν ο παρτενέρ της Αναστάζια στο πατινάζ αντιµετωπίζει πρόβληµα, η Αναστάζια ίσως χρειαστεί τον Νέιτ για να πετύχει τον στόχο της.

Η ατµόσφαιρα είναι ηλεκτρισµένη, όµως η Αναστάζια δεν ανησυχεί… γιατί δεν θα µπορούσε ποτέ να της αρέσει ένας παίκτης του χόκεϊ, σωστά;

Πόσο υπέροχο βιβλίο ήταν αυτό;! Το λάτρεψα από τις πρώτες σελίδες και νομίζω ότι το sports romance έχει γίνει από τις αγαπημένες μου κατηγορίες του ρομαντικού μυθιστορήματος!

Υπέροχη γραφή και ακόμα πιο υπέροχοι χαρακτήρες (εκτός από έναν φυσικά). Το ζευγάρι ήταν εκρηκτικό με φοβερή χημεία και είχαν τόσο cute αλλά και spicy σκηνές. Μου άρεσε πολύ η εξέλιξη της σχέση τους καθώς εξελίσσονταν και οι ίδιοι σαν χαρακτήρες και ωρίμαζαν. Ο Νέιτ ήταν τόσο γλυκός και τρυφερός που με κέρδισε από την αρχή.

Γενικά μου άρεσε πολύ και η σχέση όλων των χαρακτήρων καθώς το φιλικό κλίμα μεταξύ τους ήταν από τα αγαπημένα μου κομμάτια του βιβλίου. Οι φίλοι και συμπαίκτες του Νέιτ ήταν τόσο καλοί όλοι τους και τους συμπάθησα ακόμα περισσότερο όταν πρόσεχαν και υπερασπίζονταν την Αναστάζια και την έκαναν σχεδόν αμέσως, μαζί με την κολλητή της Λόλα, μέλη της παρέας τους. Οι σκηνές τους ήταν τόσο διασκεδαστικές και ωραίες που με έκαναν να χαμογελάω συνέχεια. Από τους αγαπημένους μου και ο Χένρι που ανυπομονώ για την ιστορία του στο τρίτο βιβλίο.

Εννοείται υπήρξαν και πιο σοβαρές σκηνές και γενικά η συγγραφέας αναφέρθηκε και σε θέματα όπως το άγχος, την ψυχική υγεία και τις διατροφικές διαταραχές.

Το διάβασα μέσα σε μια μέρα και το λάτρεψα!! Ανυπομονώ για το επόμενο, που κυκλοφορεί σύντομα, με την ιστορία του Ρας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4.5 out of 5.

Εκδόσεις Κλειδάριθμος ekdoseisklidarithmos

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Crime, Ελληνική Λογοτεχνία

Το φιλί – Εύη Φρυγανά

Τον δέκατο μήνα ήρθε στη ζωή, τον δέκατο μήνα κινδυνεύει να πεθάνει.

Δέκα χρόνια πριν… Η Οκτόμπερ ψάχνει τρόπο να φτιάξει το μέλλον της και να απομακρυνθεί από ένα επικίνδυνο και εχθρικό οικογενειακό περιβάλλον. Ένας κλέφτης προτείνει να της μάθει όσα ξέρει. Εκείνη δέχεται, πιστεύοντας ότι τα προβλήματά της έχουν τελειώσει. Κάνει λάθος! Η ζωή του κλέφτη δημιουργεί νέους κινδύνους και εμφανίζει καινούριους εχθρούς, που απειλούν την ύπαρξή της, αν δεν εξαφανιστεί για πάντα. Θα το έκανε, αν είχε πού να πάει. Ή αν δεν υπήρχε εκείνος.

Δέκα χρόνια μετά… Έχοντας παραμείνει για καιρό κρυμμένη στις σκιές, η Οκτόμπερ καταφέρνει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Με ένα νέο όνομα, μια καινούρια ζωή και τη φήμη της επαγγελματικής επιτυχίας να την ακολουθούν, πιστεύει ότι θα είναι πια ασφαλής. Κάνει λάθος! Μαθαίνει ό,τι ο άντρας που κάποτε αγάπησε έχει δολοφονηθεί. Και, παρότι ξέρει ότι είναι παγίδα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκδικηθεί τον θάνατό του. Και ας πεθάνει και η ίδια.

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς, 10ος Μήνας, και είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας στην ηλικία των δεκαέξι χρονών και της πήρε έναν χρόνο να το ολοκληρώσει. Είχε κυκλοφορήσει και το 2016 από έναν άλλον εκδοτικό αλλά για λόγους που αναφέρει η ίδια η συγγραφέας στο σημείωμα της στο τέλος, σταμάτησε η κυκλοφορία του δύο χρόνια αργότερα. Οπότε επανακυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, με ένα τέλειο εξώφυλλο, και ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Έχω διαβάσει ένα ακόμα βιβλίο της συγγραφέως, Ο τοίχος με τις ανεμώνες και μου άρεσε πολύ η γραφή της οπότε ανυπομονούσα να ξεκινήσω και αυτό.

Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο με αρκετά γρήγορη πλοκή. Μου άρεσε η γραφή, απλή και αρκετά περιγραφική σε αρκετά σημεία, ένιωσα σαν να βλέπω ταινία σε πολλές σκηνές. Έχει πρωτοπρόσωπη αφήγηση, από την οπτική της πρωταγωνίστριας Οκτόμπερ. Παρακολουθούμε τις σκέψεις της και τα βιώματα της, τότε και τώρα. Μέσω flashbacks μαθαίνουμε πως άλλαξε ξαφνικά η ζωή της και επέλεξε να ακολουθήσει έναν γεμάτο κινδύνους δρόμο. Δεν κατάφερα να συνδεθώ μαζί της, ούτε με κάποιον άλλον χαρακτήρα αλλά αυτό μου συμβαίνει συχνά στα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Δυστυχώς δεν καλύφθηκα πλήρως από την πλοκή και την ιστορία γιατί μου φάνηκε κάπως προβλέψιμη, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που το έγραψε στην εφηβεία της, κάτι που από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο. Εννοείται θα διαβάσω και το επόμενο γιατί τελειώνει με cliffhanger και αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται αρκετά εύκολα και γρήγορα, σας το προτείνω!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3 out of 5.

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη hartinipolibooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Feel-Good, Romance

Έρωτας στον επόμενο σταθμό – Monica Gutierrez

H Σίγκριντ είναι έτοιμη να παραιτηθεί από το ξενοδοχείο που εργάζεται και να αναλάβει τη δουλειά των ονείρων της ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων σε μουσείο. Για αποχαιρετιστήριο δώρο, η φίλη της η Άνχελα την παίρνει μαζί της στο ετήσιο συνέδριο των ξενοδόχων, που αυτή τη φορά διεξάγεται στο Μπέλμοντ Βενετία-Σεμπλόν Οριάν Εξπρές. Μαζί με το κουνέλι της, η ιστορικός θα διασχίσει την καρδιά της Ευρώπης με το τρένο, όταν μια αναπάντεχη συνάντηση θα την εκτροχιάσει.

Μετά από περιηγήσεις σε ιστορικές πόλεις, πεντανόστιμα φαγητά, την αίγλη πεντάστερων μπουτίκ ξενοδοχείων, τη μουσική του Ed Sheeran, κάτω από τη βροχή και υπό το φως των αστεριών, την αντανάκλαση του χιονιού και τον κρότο των πυροτεχνημάτων, θα αποκαλυφθούν σοβαρά μυστικά, θα λυθούν κωμικές παρεξηγήσεις, θα ληφθούν αποφάσεις. Και φυσικά, όπως πάντα, η αγάπη θα βρει τον δρόμο της.

Από τη συγγραφέα των βιβλίων που κατέκτησαν τους αναγνώστες. Ένα feelgood βιβλίο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και μουσικές, που θα σας ταξιδέψει!

Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και όπως με τα προηγούμενα έτσι και σε αυτό, ένιωσα αυτό το cozy και ζεστό συναίσθημα. Η γραφή της μου αρέσει πολύ και οι ιστορίες της είναι τόσο ξεχωριστές και όμορφες.

Στη συγκεκριμένη ιστορία βρισκόμαστε στο περίφημο τρένο, το Μπέλμοντ Βενετία-Σεμπλόν Οριάν Εξπρές, ή αλλιώς σκέτο Οριάν Εξπρές, που διασχίζει την Ευρώπη. Η Σίγκριντ βρέθηκε εκεί μετά από πρόσκληση της φίλης της Άνχελα, αφού στο συγκεκριμένο τρένο πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο ξενοδόχων όπου παίρνει μέρος. Όμως μια όχι-και-τόσο τυχαία συνάντηση θα της ταράξει το ήρεμο ταξίδι της, θα ξυπνήσει μνήμες του παρελθόντος και θα αποκαλύψει σημαντικά μυστικά.

Οι περιγραφές της συγγραφέως από το ταξίδι ήταν υπέροχες. Μου άρεσε πολύ που μέσα από τους διαλόγους της Σίγκριντ με τον Χιλμπέρτο (τον συνοδό του τρένου που ήταν ένας πραγματικός τζέντλεμαν) μαθαίνουμε πολλές πληροφορίες για το τρένο και την ιστορία του. Φυσικά, λάτρεψα και τις αναφορές σε λογοτεχνικά έργα και συγγραφείς, ειδικά στην αγαπημένη μου Άγκαθα Κρίστι.

Δεν είναι μόνο ένα βιβλίο για την αγάπη αλλά μιλάει επίσης και για τα όνειρα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος καθώς και τι θυσιάζει για να πετύχει τον στόχο του, τις σχέσεις και πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις τον εαυτό σου μέσα σε μια, την αποδοχή των λαθών και τη συγχώρεση, τις δεύτερες ευκαιρίες.

Μια όμορφη ρομαντική ιστορία που τη συνοδεύουν μοναδικά τοπία και όμορφες γεύσεις!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4 out of 5.

Εκδόσεις Μεταίχμιο metaixmiobooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Realistic Fiction

Φαντάσματα – Dolly Alderton

Η Νίνα Ντιν, ετών τριάντα δύο, είναι επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, έχει φίλους και οικογένεια που την αγαπούν, συν ένα νέο σπίτι και μια νέα γειτονιά. Όταν γνωρίζει τον Μαξ, έναν γοητευτικό ρομαντικό τύπο που της λέει στο πρώτο κιόλας ραντεβού πως πρόκειται να την παντρευτεί, όλα δείχνουν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν.


Αυτή η καινούργια ερωτική σχέση έρχεται την κατάλληλη στιγμή – καθώς η εμπειρία της ως τριαντάρας δεν ήταν τόσο απελευθερωτική όσο έλπιζε. Όλα γύρω της της θυμίζουν πως ο χρόνος περνά και οι ευκαιρίες μπορεί εύκολα να εξανεμιστούν. Οι φιλίες ατονούν, οι πρώην εραστές προχωρούν στη ζωή τους και, το χειρότερο, όλοι μετακομίζουν στα προάστια. Ούτε στην οικογένειά της μπορεί να βρει παρηγοριά, καθώς η μητέρα της περνά κρίση μέσης ηλικίας και ο αγαπημένος της πατέρας βυθίζεται σιγά σιγά στην άνοια.


Μια γλυκόπικρη, ρομαντική ιστορία για τα φαντάσματα του παρελθόντος και για τους ανθρώπους της ζωής μας που έγιναν φαντάσματα! Μια αληθινή όσο και ανάλαφρη αποτύπωση του τι σημαίνει να είσαι σινγκλ γυναίκα σήμερα, την εποχή των σόσιαλ μίντια και των εφαρμογών γνωριμιών· να ψάχνεις να βρεις τον εαυτό σου βγαίνοντας από μια μακροχρόνια σχέση και να δέχεσαι γκόστινγκ…

Ένα αρκετά ενδιαφέρον κοινωνικό-αισθηματικό βιβλίο που παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο το dating και τις ερωτικές σχέσεις του σήμερα. Το φαινόμενο ghosting (κάποιος-α που βγαίνουμε ή μιλάμε ξαφνικά εξαφανίζεται, γίνεται φάντασμα δηλαδή, πανέξυπνος και ο τίτλος παρεμπιπτόντως), είναι αρκετά συχνό στις μέρες μας και η συγγραφέας το συμπεριέλαβε στην ιστορία θέλοντας να δείξει πόσο περίπλοκες έχουν γίνει οι σχέσεις πλέον.

Η πρωταγωνίστρια μας η Νίνα είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Κλείνει τα 32 της χρόνια και είναι ακόμα single, κάτι που δεν είναι τόσο τραγικό, αλλά εκείνη φαίνεται να την ενοχλεί καθώς επηρεάζεται από τον περίγυρο της και από τα κοινωνικά στερεότυπα που ακόμα δυστυχώς υπάρχουν. Θα φτιάξει λοιπόν προφίλ σε μια εφαρμογή γνωριμιών και θα αρχίσει να μιλάει με κόσμο. Ένας άντρας θα της τραβήξει το ενδιαφέρον και θα επιλέξει να βγει μαζί του. Το ραντεβού θα πάει πολύ καλά και θα ξεκινήσει μια όμορφη σχέση, πιστεύοντας ότι βρήκε τον έρωτα της ζωής της. Τι γίνεται όμως όταν εκείνος εξαφανίζεται ξαφνικά, δεν απαντάει σε κανένα μήνυμα της ή κλήση ;

Ταυτόχρονα, ο μπαμπάς της που του έχει τρομερή αδυναμία, αρχίζει να εμφανίζει συμπτώματα άνοιας και φαίνεται να χειροτερεύει. Και οι σχέσεις της με τη μητέρα της και με μια από τις κολλητές της, περνάνε κρίση.

Μου άρεσε πολύ η γραφή και η ιστορία που επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις (ερωτικές, φιλικές, οικογενειακές) και τις δυσκολίες τους. Η συγγραφέας αποτυπώνει με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα τη σύγχρονη κοινωνία και μέσω της ιστορίας προβληματίζει τους αναγνώστες. Λάτρεψα το τέλος και το μήνυμα που πέρασε!

Το προτείνω!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3.5 out of 5.

Εκδόσεις Ψυχογιός @psichogiosbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Fantasy

Από αίμα και στάχτη {Blood and Ash 1} – Jennifer L. Armentrout

Η Παρθένα

Εκ γενετής επιλεγμένη για να οδηγήσει τον κόσμο σε μια νέα εποχή, η Πόπι ζει μια ζωή που δεν της ανήκει, γεμάτη απαγορεύσεις. Να μην την αγγίζουν ποτέ. Να μην την κοιτάνε. Να μην της μιλάνε. Να μην μπορεί να γευτεί την ηδονή. Μέχρι να φτάσει η ημέρα της Ανάληψής της, προτιμάει να περνάει τον καιρό της με τους φρουρούς και να πολεμάει το κακό που διέλυσε την οικογένεια της παρά να ετοιμάζεται για να κριθεί άξια από τους θεούς. Αλλά η επιλογή ποτέ δεν υπήρξε δική της.

Το Καθήκον

Το βάρος για το μέλλον του βασιλείου έχει πέσει πάνω στην Πόπι, κάτι που ούτε η ίδια είναι σίγουρη ότι θέλει. Γιατί ακόμη και μια Παρθένα έχει καρδιά και επιθυμίες. Κι όταν ο Χοκ, ένας φρουρός με χρυσαφένια μάτια, ορκισμένος να διασφαλίσει την Ανάληψή της, μπαίνει στη ζωή της, το πεπρωμένο και το καθήκον μπερδεύονται με το πάθος και την ανάγκη. Ο Χοκ ξυπνάει μέσα της την οργή και τη δελεάζει με το απαγορευμένο.

Το Βασίλειο…

Το βασίλειο, αυτό που οι θεοί έχουν απαρνηθεί και οι θνητοί φοβούνται, ξεσηκώνεται και πάλι. Καθώς οι σκιές των καταραμένων πλησιάζουν όλο και πιο κοντά, η γραμμή μεταξύ του απαγορευμένου και του σωστού θολώνει. Η Πόπι βρίσκεται ξαφνικά πολύ κοντά να χάσει όχι μόνο την καρδιά της και να κριθεί ανάξια από τους θεούς, αλλά και την ίδια της τη ζωή, όταν το αιματοβαμμένο νήμα που κρατάει τα κομμάτια του κόσμου της ενωμένα αρχίζει να ξεφτίζει.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς φαντασίας Blood & Ash, μου άρεσε πολύ και ανυπομονώ τόσο για τα επόμενα. Βρέθηκα σε έναν πρωτότυπο κόσμο, καθώς δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο και από την αρχή μου κίνησε το ενδιαφέρον η ιστορία και το worldbuilding. Αν και ήμουν λιγάκι μπερδεμένη και είχα απορίες, απόλαυσα τη πλοκή και ήμουν αρκετά περίεργη για τις εξελίξεις. Ευτυχώς στη συνέχεια εξηγούνται πολλά!

Αν και αρκετοί το χαρακτηρίζουν αργό και κάπως βαρετό μέχρι τη μέση, εμένα μου άρεσε γιατί χτίζεται η ιστορία, βλέπουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της πρωταγωνίστριας Πόπι και την κατανοούμε καλύτερα, καθώς η καθημερινότητα της δεν είναι και η ιδανικότερη για μια, ευλογημένη από τους θεούς, κοπέλα. Εγώ τη συμπάθησα και τη βρήκα αρκετά δυναμική και μου άρεσε η σχέση της με τον Χοκ. Ναι έχουμε και ένα όμορφο ρομάντζο να εξελίσσεται. Είχαν φοβερή χημεία και οι σκηνές τους ήταν υπέροχες και απολαυστικές!

Ωραία γραφή και αρκετά περιγραφική. Έχουμε πρωτοπρόσωπη αφήγηση από την οπτική της Πόπι. Δυνατή και ενδιαφέρουσα πλοκή που προς το τέλος οι εξελίξεις και οι ανατροπές είναι πολλές και δίνονται κάποιες απαντήσεις ενώ δημιουργούνται και κάποια ακόμα ερωτήματα, που ανυπομονώ να απαντηθούν στο επόμενο βιβλίο.

Μου άρεσε πολύ, ήταν μια δυνατή αρχή από μια πολλά υποσχόμενης σειράς και ανυπομονώ για τη συνέχεια!!

Αν είστε λάτρεις του Romantasy (Fantasy-romance δηλαδή) αξίζει να το διαβάσετε..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4 out of 5.

Εκδόσεις Ψυχογιός @psichogiosbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Historical Romance

Μερικοί απλοί κανόνες {Συνάντηση με έναν Δούκα 1} – Tessa Dare

Μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο, ο Δούκας του Άσμπερι κρύβεται στις σκιές του υπερπολυτελούς σπιτιού του, με μόνη παρέα του το υπηρετικό του προσωπικό. Για να κρατήσει την περιουσία και την εξουσία του χρειάζεται έναν διάδοχο.
Το μόνο πρόβλημα; Δεν έχει σύζυγο. Όταν η Έμμα Γκλάντστοουν, κόρη εφημέριου και μοδίστρα, εμφανίζεται στην πόρτα του φορώντας νυφικό, το πρόβλημά του βρίσκει λύση: η φτωχή ράφτρα θα γίνει δούκισσα και εκείνος πατέρας.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία τους ο Δούκας θέτει μερικούς όρους:
*Θα ξαπλώνουν μαζί μόνο τη νύχτα.
*Δεν επιτρέπονται τα φώτα και τα φιλιά.
*Δεν θα κάνει ερωτήσεις για τις ουλές από τις μάχες.
*Και, το πιο σημαντικό… Μόλις εκείνη μείνει έγκυος στον διάδοχό του, δεν θα χρειαστεί να μοιραστούν ποτέ ξανά το ίδιο κρεβάτι.

Αλλά η Έμμα βάζει ταυτόχρονα τους δικούς της κανόνες:
*Θα τρώνε μαζί κάθε βράδυ.
*Θα συζητάνε.
*Θα μπορούν να πειράζονται δίχως όρια.
*Και τέλος… Χάνει ο πρώτος που θα ερωτευτεί…

Ένα υπέροχο ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής με Beauty and the Beast vibes, που λάτρεψα από τις πρώτες κιόλας σελίδες! Έχει tropes: marriage of convenience και grumpy x sunshine. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τη γραφή της Tessa Dare και την λάτρεψα!

Οι πρωταγωνιστές ήταν υπέροχοι και ξεχωριστά αλλά και σαν ζευγάρι. Είναι δύο άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα και η συνάντηση τους ήταν καθοριστική και για τους δύο.

Ο Δούκας του Άσμπερι, είναι πλέον ένας κλειστός άνθρωπος που δεν βγαίνει και δεν έχει φίλους. Τους διώχνει όλους από κοντά του. Χρειάζεται όμως έναν διάδοχο, που σημαίνει ότι πρέπει να βρει σύζυγο. Όταν εμφανίζεται στη πόρτα του η Έμμα, μια φτωχή μοδίστρα και κόρη εφημέριου, βρίσκει τη λύση. Ένας γάμος από συμφέρον και για τους δύο. Εκείνος θα αποκτήσει έναν διάδοχο και η Έμμα θα γίνει δούκισσα. Φυσικά θα υπάρξουν κάποιοι κανόνες και από τις δύο πλευρές. Μένει μόνο να τους ακολουθήσουν..

Μου άρεσε που στην αρχή υπήρχε μια αμηχανία στο ζευγάρι αλλά με τον καιρό άρχισαν να ανοίγονται ο ένας τον άλλον και να δένονται συναισθηματικά. Οι σκηνές τους ήταν τέλειες, με έκαναν να χαμογελάσω αρκετές φορές γιατί είχαν χιούμορ και πειράζονταν, ειδικά με την Έμμα και τα υποκοριστικά που του έβρισκε. Άλλες ήταν πιο cute, όπως όταν ο Ας τη πρόσεχε και τη φρόντιζε και άλλες ήταν αρκετά spicy. Είχαν τέλεια χημεία και ήταν ένα εκρηκτικό ζευγάρι!!

Επίσης, γέλασα με το προσωπικό του σπιτιού που ήθελε να τους κάνουν να ερωτευτούν και καταστρώνανε σχέδια να τους φέρουν κοντά. Βέβαια το ζευγάρι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη βοήθεια, μια χαρά τα κατάφερναν και μόνοι τους. Μου άρεσε πολύ και η σχέση του δούκα με τον μπάτλερ του Χαν, που δεν μασούσε τα λόγια του μπροστά στο αφεντικό του και ήταν και αυτός από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες.

Πραγματικά είναι ένα υπέροχο βιβλίο που λάτρεψα και απόλαυσα! Ανυπομονώ και για τα επόμενα της σειράς..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4.5 out of 5.

Εκδόσεις Elxis elxisbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Crime, Ελληνική Λογοτεχνία

Οι μύστες – Έλενα Κορδέλλα

«Πόσες φορές ισχυριστήκατε ότι κάποιος δράστης ήθελε κρέμασμα; Πόσες φορές εκφράσατε την άποψη ότι η θανατική ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα για ορισμένα εγκλήματα; Και πόσες φορές φωνάξατε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια;»
Μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε όλο του το πρόσωπο, χαμογέλασε στραβά. «Για να δούμε, ποια θα είναι η αντίδρασή σας τώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε;»

Οι Μύστες, μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής, έχει αναδυθεί από την αφάνεια για να αποδώσει τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος. Όρια δεν υπάρχουν γι’ αυτή. Ούτε νόμοι και κανόνες. Τα μέλη της οργάνωσης υπακούν μόνο σε όσους επιλέγουν να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τα στοιχεία αλλά και την ίδια την κοινωνία που, ως επί το πλείστον, υποστηρίζει τη δράση των Μυστών, οι συνεργαζόμενες αρχές, Ελλάδας και εξωτερικού, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιχνίδια που δεν έχουν νικητές…

Ένα πολύ ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που το βρήκα αρκετά πρωτότυπο λόγω της υπόθεσης των Μυστών.

Αρχικά να αναφέρω ότι ήταν το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διάβασα και παρατήρησα ότι τα βιβλία της συνδέονται κάπως, λόγω κάποιων αναφορών σε προηγούμενες υποθέσεις, όπως σε αυτή του Θεριστή της Κυψέλης. Μου έλειπαν κάποιες πληροφορίες η αλήθεια είναι αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο φοβερό κενό. Θα ήθελα να διαβάσω όμως και τα προηγούμενα.

Βρήκα πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα την ιδέα της μυστικής οργάνωσης «Μύστες» που πραγματικά με εντυπωσίασε η όλη ιστορία της, αφού βασίζεται στην αρχαία Ελλάδα και στα μαθηματικά και φαίνεται ότι η συγγραφέας έκανε μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτό το κομμάτι, αφού μας δίνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δυνατούς γρίφους μέσα στην ιστορία αλλά και στο τέλος, κάτι που πάντα σέβομαι και με κερδίζει. Πολλά μπράβο στη συγγραφέα!!

Μου έλειψε λίγο η δράση η αλήθεια είναι γιατί σε αρκετά σημεία ένιωσα να βαριέμαι κάπως, αλλά η κεντρική ιδέα υπερτέρησε και νομίζω ότι σε αυτό επικεντρώθηκε και η συγγραφέας!

Το προτείνω!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3 out of 5.

Εκδόσεις Μίνωας minoasbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ