Crime, Ελληνική Λογοτεχνία

Οι μύστες – Έλενα Κορδέλλα

«Πόσες φορές ισχυριστήκατε ότι κάποιος δράστης ήθελε κρέμασμα; Πόσες φορές εκφράσατε την άποψη ότι η θανατική ποινή θα έπρεπε να υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα για ορισμένα εγκλήματα; Και πόσες φορές φωνάξατε ότι τα ισόβια πρέπει να είναι πραγματικά ισόβια;»
Μέσα από τη μάσκα που κάλυπτε όλο του το πρόσωπο, χαμογέλασε στραβά. «Για να δούμε, ποια θα είναι η αντίδρασή σας τώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε;»

Οι Μύστες, μια οργάνωση που υπηρετεί τον μαθηματικά ορισμένο κανόνα της Χρυσής Τομής, έχει αναδυθεί από την αφάνεια για να αποδώσει τιμωρία ανάλογη του εγκλήματος. Όρια δεν υπάρχουν γι’ αυτή. Ούτε νόμοι και κανόνες. Τα μέλη της οργάνωσης υπακούν μόνο σε όσους επιλέγουν να θέσουν οι ίδιοι στον εαυτό τους.

Ο Δημήτρης Χατζηλαδάς, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, θα κληθεί να διεισδύσει στην οργάνωση με σκοπό να την εξαρθρώσει.

Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, τα στοιχεία αλλά και την ίδια την κοινωνία που, ως επί το πλείστον, υποστηρίζει τη δράση των Μυστών, οι συνεργαζόμενες αρχές, Ελλάδας και εξωτερικού, πρέπει να κάνουν το καθήκον τους.

Υπάρχουν, όμως, και κάποια παιχνίδια που δεν έχουν νικητές…

Ένα πολύ ενδιαφέρον αστυνομικό μυθιστόρημα που το βρήκα αρκετά πρωτότυπο λόγω της υπόθεσης των Μυστών.

Αρχικά να αναφέρω ότι ήταν το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που διάβασα και παρατήρησα ότι τα βιβλία της συνδέονται κάπως, λόγω κάποιων αναφορών σε προηγούμενες υποθέσεις, όπως σε αυτή του Θεριστή της Κυψέλης. Μου έλειπαν κάποιες πληροφορίες η αλήθεια είναι αλλά χωρίς να υπάρχει κάποιο φοβερό κενό. Θα ήθελα να διαβάσω όμως και τα προηγούμενα.

Βρήκα πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα την ιδέα της μυστικής οργάνωσης «Μύστες» που πραγματικά με εντυπωσίασε η όλη ιστορία της, αφού βασίζεται στην αρχαία Ελλάδα και στα μαθηματικά και φαίνεται ότι η συγγραφέας έκανε μεγάλη έρευνα πάνω σε αυτό το κομμάτι, αφού μας δίνει πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και δυνατούς γρίφους μέσα στην ιστορία αλλά και στο τέλος, κάτι που πάντα σέβομαι και με κερδίζει. Πολλά μπράβο στη συγγραφέα!!

Μου έλειψε λίγο η δράση η αλήθεια είναι γιατί σε αρκετά σημεία ένιωσα να βαριέμαι κάπως, αλλά η κεντρική ιδέα υπερτέρησε και νομίζω ότι σε αυτό επικεντρώθηκε και η συγγραφέας!

Το προτείνω!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3 out of 5.

Εκδόσεις Μίνωας minoasbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Σχολιάστε