Historical Romance

Μερικοί απλοί κανόνες {Συνάντηση με έναν Δούκα 1} – Tessa Dare

Μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο, ο Δούκας του Άσμπερι κρύβεται στις σκιές του υπερπολυτελούς σπιτιού του, με μόνη παρέα του το υπηρετικό του προσωπικό. Για να κρατήσει την περιουσία και την εξουσία του χρειάζεται έναν διάδοχο.
Το μόνο πρόβλημα; Δεν έχει σύζυγο. Όταν η Έμμα Γκλάντστοουν, κόρη εφημέριου και μοδίστρα, εμφανίζεται στην πόρτα του φορώντας νυφικό, το πρόβλημά του βρίσκει λύση: η φτωχή ράφτρα θα γίνει δούκισσα και εκείνος πατέρας.

Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία τους ο Δούκας θέτει μερικούς όρους:
*Θα ξαπλώνουν μαζί μόνο τη νύχτα.
*Δεν επιτρέπονται τα φώτα και τα φιλιά.
*Δεν θα κάνει ερωτήσεις για τις ουλές από τις μάχες.
*Και, το πιο σημαντικό… Μόλις εκείνη μείνει έγκυος στον διάδοχό του, δεν θα χρειαστεί να μοιραστούν ποτέ ξανά το ίδιο κρεβάτι.

Αλλά η Έμμα βάζει ταυτόχρονα τους δικούς της κανόνες:
*Θα τρώνε μαζί κάθε βράδυ.
*Θα συζητάνε.
*Θα μπορούν να πειράζονται δίχως όρια.
*Και τέλος… Χάνει ο πρώτος που θα ερωτευτεί…

Ένα υπέροχο ρομαντικό μυθιστόρημα εποχής με Beauty and the Beast vibes, που λάτρεψα από τις πρώτες κιόλας σελίδες! Έχει tropes: marriage of convenience και grumpy x sunshine. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τη γραφή της Tessa Dare και την λάτρεψα!

Οι πρωταγωνιστές ήταν υπέροχοι και ξεχωριστά αλλά και σαν ζευγάρι. Είναι δύο άνθρωποι που πέρασαν δύσκολα και η συνάντηση τους ήταν καθοριστική και για τους δύο.

Ο Δούκας του Άσμπερι, είναι πλέον ένας κλειστός άνθρωπος που δεν βγαίνει και δεν έχει φίλους. Τους διώχνει όλους από κοντά του. Χρειάζεται όμως έναν διάδοχο, που σημαίνει ότι πρέπει να βρει σύζυγο. Όταν εμφανίζεται στη πόρτα του η Έμμα, μια φτωχή μοδίστρα και κόρη εφημέριου, βρίσκει τη λύση. Ένας γάμος από συμφέρον και για τους δύο. Εκείνος θα αποκτήσει έναν διάδοχο και η Έμμα θα γίνει δούκισσα. Φυσικά θα υπάρξουν κάποιοι κανόνες και από τις δύο πλευρές. Μένει μόνο να τους ακολουθήσουν..

Μου άρεσε που στην αρχή υπήρχε μια αμηχανία στο ζευγάρι αλλά με τον καιρό άρχισαν να ανοίγονται ο ένας τον άλλον και να δένονται συναισθηματικά. Οι σκηνές τους ήταν τέλειες, με έκαναν να χαμογελάσω αρκετές φορές γιατί είχαν χιούμορ και πειράζονταν, ειδικά με την Έμμα και τα υποκοριστικά που του έβρισκε. Άλλες ήταν πιο cute, όπως όταν ο Ας τη πρόσεχε και τη φρόντιζε και άλλες ήταν αρκετά spicy. Είχαν τέλεια χημεία και ήταν ένα εκρηκτικό ζευγάρι!!

Επίσης, γέλασα με το προσωπικό του σπιτιού που ήθελε να τους κάνουν να ερωτευτούν και καταστρώνανε σχέδια να τους φέρουν κοντά. Βέβαια το ζευγάρι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη βοήθεια, μια χαρά τα κατάφερναν και μόνοι τους. Μου άρεσε πολύ και η σχέση του δούκα με τον μπάτλερ του Χαν, που δεν μασούσε τα λόγια του μπροστά στο αφεντικό του και ήταν και αυτός από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες.

Πραγματικά είναι ένα υπέροχο βιβλίο που λάτρεψα και απόλαυσα! Ανυπομονώ και για τα επόμενα της σειράς..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 4.5 out of 5.

Εκδόσεις Elxis elxisbooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Σχολιάστε