Crime, Ελληνική Λογοτεχνία

Το φιλί – Εύη Φρυγανά

Τον δέκατο μήνα ήρθε στη ζωή, τον δέκατο μήνα κινδυνεύει να πεθάνει.

Δέκα χρόνια πριν… Η Οκτόμπερ ψάχνει τρόπο να φτιάξει το μέλλον της και να απομακρυνθεί από ένα επικίνδυνο και εχθρικό οικογενειακό περιβάλλον. Ένας κλέφτης προτείνει να της μάθει όσα ξέρει. Εκείνη δέχεται, πιστεύοντας ότι τα προβλήματά της έχουν τελειώσει. Κάνει λάθος! Η ζωή του κλέφτη δημιουργεί νέους κινδύνους και εμφανίζει καινούριους εχθρούς, που απειλούν την ύπαρξή της, αν δεν εξαφανιστεί για πάντα. Θα το έκανε, αν είχε πού να πάει. Ή αν δεν υπήρχε εκείνος.

Δέκα χρόνια μετά… Έχοντας παραμείνει για καιρό κρυμμένη στις σκιές, η Οκτόμπερ καταφέρνει να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη. Με ένα νέο όνομα, μια καινούρια ζωή και τη φήμη της επαγγελματικής επιτυχίας να την ακολουθούν, πιστεύει ότι θα είναι πια ασφαλής. Κάνει λάθος! Μαθαίνει ό,τι ο άντρας που κάποτε αγάπησε έχει δολοφονηθεί. Και, παρότι ξέρει ότι είναι παγίδα, δεν έχει άλλη επιλογή από το να εκδικηθεί τον θάνατό του. Και ας πεθάνει και η ίδια.

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς, 10ος Μήνας, και είναι το πρώτο βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας στην ηλικία των δεκαέξι χρονών και της πήρε έναν χρόνο να το ολοκληρώσει. Είχε κυκλοφορήσει και το 2016 από έναν άλλον εκδοτικό αλλά για λόγους που αναφέρει η ίδια η συγγραφέας στο σημείωμα της στο τέλος, σταμάτησε η κυκλοφορία του δύο χρόνια αργότερα. Οπότε επανακυκλοφόρησε πέρυσι από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, με ένα τέλειο εξώφυλλο, και ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Έχω διαβάσει ένα ακόμα βιβλίο της συγγραφέως, Ο τοίχος με τις ανεμώνες και μου άρεσε πολύ η γραφή της οπότε ανυπομονούσα να ξεκινήσω και αυτό.

Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο με αρκετά γρήγορη πλοκή. Μου άρεσε η γραφή, απλή και αρκετά περιγραφική σε αρκετά σημεία, ένιωσα σαν να βλέπω ταινία σε πολλές σκηνές. Έχει πρωτοπρόσωπη αφήγηση, από την οπτική της πρωταγωνίστριας Οκτόμπερ. Παρακολουθούμε τις σκέψεις της και τα βιώματα της, τότε και τώρα. Μέσω flashbacks μαθαίνουμε πως άλλαξε ξαφνικά η ζωή της και επέλεξε να ακολουθήσει έναν γεμάτο κινδύνους δρόμο. Δεν κατάφερα να συνδεθώ μαζί της, ούτε με κάποιον άλλον χαρακτήρα αλλά αυτό μου συμβαίνει συχνά στα αστυνομικά μυθιστορήματα.

Δυστυχώς δεν καλύφθηκα πλήρως από την πλοκή και την ιστορία γιατί μου φάνηκε κάπως προβλέψιμη, αλλά να μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως που το έγραψε στην εφηβεία της, κάτι που από μόνο του είναι αξιοθαύμαστο. Εννοείται θα διαβάσω και το επόμενο γιατί τελειώνει με cliffhanger και αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται αρκετά εύκολα και γρήγορα, σας το προτείνω!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3 out of 5.

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη hartinipolibooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Σχολιάστε