Realistic Fiction

Ο φίλος μου, το σκοτάδι – Kathleen Glasgow

Υπόθεση (από το οπισθόφυλλο)

Να τι γίνεται όταν πεθαίνει η μητέρα σου.
Είναι η πιο φωτεινή μέρα του καλοκαιριού κι όμως έξω είναι σκοτάδι. Είναι σκοτάδι στο σπίτι σου, σκοτάδι στο δωμάτιό σου, σκοτάδι στην καρδιά σου. Νιώθεις πως το σκοτάδι θα σε σχίσει στα δυο.
Έτσι νιώθει η Τάιγκερ. Πάντα ήταν μόνες τους ενάντια στον κόσμο όλο, αυτή και η μητέρα της. Και μετά, μια μέρα σαν όλες τις άλλες, η μητέρα της Τάιγκερ πεθαίνει. Και τώρα η Τάιγκερ είναι μόνη.
Να πώς μαθαίνεις να συμφιλιώνεσαι με το σκοτάδι.

Η ζωή της Τάιγκερ άλλαξε με ένα απλό τηλεφώνημα. Η μητέρα της πέθανε. Και τότε ακριβώς την, κατά τ’ άλλα, συνηθισμένη της ζωή την τύλιξε το σκοτάδι.
Η μητέρα της Τάιγκερ ποτέ δεν μιλούσε για τον πατέρα της, και χωρίς παππούδες ή θείους, ο κόσμος της όλος χωράει σε μια βαλίτσα με την οποία πηγαίνει από τη μια ανάδοχη οικογένεια στην άλλη. Ώσπου εμφανίζεται η ελπίδα με τη μορφή… μιας αδελφής.
Μερικές φορές η οικογένεια παίρνει μορφές που δεν αναγνωρίζεις. Μπορεί όμως η Τάιγκερ να συμφιλιωθεί με το σκοτάδι πριν αυτό την καταπιεί ολόκληρη;

Μετά το Διαλυμένο κορίτσι, η συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμα δυνατή ιστορία, επηρεασμένη από κάποια βιώματα της δικής της μητέρας. Το βιβλίο, Ο φίλος μου το σκοτάδι, έχει ως κύριο θέμα την θλίψη και την απώλεια. Πως αντιμετωπίζει η κεντρική ηρωίδα τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας της και πως αλλάζει η ζωή της από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι ένας πόνος που ποτέ δεν φεύγει, απλά πρέπει να μάθει πως να ζει με αυτό το σκοτάδι μέσα της.

Μου άρεσε ο τρόπος γραφής, σαν ένα ημερολόγιο μετά τον θάνατο της μητέρας της Τάιγκερ, βλέπουμε πως εξελίσσεται η ζωή της μέρα με τη μέρα και πως εκείνη αντιμετωπίζει το πένθος της. Σίγουρα ο καθένας αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο διαφορετικά και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο. Πόνεσα και εγώ μαζί με την Τάιγκερ και σε πολλά σημεία έκλαιγα.

Είναι μια βαθιά και συγκινητική ιστορία γραμμένη με σεβασμό και ενσυναίσθηση από την συγγραφέα. Σας το προτείνω!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Rating: 3.5 out of 5.

Εκδόσεις Μεταίχμιο metaixmiobooks

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ

Σχολιάστε